U sklopu Dana medijske pismenosti 2021. Agencija za elektroničke medije, UNICEF i Hrvatski filmski savez organiziraju filmski natječaj za djecu i mlade na temu “Mediji i moji osjećaji”.

Jedna od glavnih tema ovogodišnjih Dana medijske pismenosti je utjecaj medija na mentalno zdravlje pa se ovim filmskim natječajem želi potaknuti djecu i mlade da putem filma progovore o tome, na temelju svoga iskustva, ili iskustava svojih vršnjaka.

Filmom se želi prikazati kako se djeca i mladi osjećaju dok koriste različite medije i platforme, odnosno prate određene medijske sadržaje, ili pak dok stvaraju i objavljuju svoje sadržaje. Naglasak može biti na pozitivnim, ili negativnim utjecajima, ili na prepoznavanju granice između pozitivnih i negativnih utjecaja medija na njihove osjećaje, sliku o sebi, odnose s drugima, učenje i druge obaveze i aktivnosti, navike, nošenje sa stresom, razinu općeg zadovoljstva životom i slično.

Pozivaju se mladi autori – osnovnoškolci i srednjoškolci, odnosno filmske družine i klubovi da snime svoj kratki film ili video u trajanju do 3 minute i prijave ga na natječaj. To može biti igrani, dokumentarni, ili animirani film, TV reportaža, ili film slobodnog stila, odnosno eksperimentalni film, hibridni video rad koji sadrži više filmskih rodova, video spot ili namjenski film.

Svoje radove možete prijaviti do 15. svibnja 2021. godine putem prijavnice.

Više informacija o natječaju potražite na službenim stranicama portala Medijska pismenost.

Photo by Kushagra Kevat on Unsplash