Stipendija je namijenjena istraživanju u sklopu izrade doktorskoga rada u akademskoj godini 2022./2023., odnosno od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine, na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada. Stipendija u iznosu od 27.600,00 CAD bit će isplaćena u jednakim mjesečnim ratama na kraju svakog mjeseca, počevši od listopada 2022. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi znanstvenici iz područja humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetničkog područja. Kandidati moraju biti hrvatski državljani upisani na poslijediplomski studij na hrvatskom sveučilištu (pri kraju studija, pred izradom doktorskoga rada) i izvrsno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Prednost imaju oni kandidati koji znaju njemački ili druge srednjoeuropske jezike te imaju objavljene znanstvenoistraživačke radove.

Kandidati trebaju dostaviti kratak opis svoga istraživačkog projekta na engleskome jeziku (maksimalno 500 riječi), životopis te imena autora dviju preporuka, i to kao jedan dokument s imenom, prezimenom i zemljom uključenom u ime dokumenta (npr. Ana-Horvat-Croatia.PDF).

Prijavu treba dostaviti do 18. travnja 2022. godine e-poštom na sljedeće adrese:

Odluka o rezultatu natječaja bit će objavljena u lipnju 2022. godine.

Više informacija potražite na službenim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Photo by Jason Hafso on Unsplash