Ured za popis stanovništva SAD-a kao nadležna agencija za pribavljanje podataka o američkom narodu i gospodarstvu, novim je istraživanjem otkrila kako su za vrijeme pandemije roditelji provodili više vremena sa svojim djecom – češće su im čitali te češće imali zajedničke obroke. Ovi se podaci odnose na prvi lockdown, u proljeće i ljeto 2020. godine. Mnogi su roditelji morali raditi od kuće te se istovremeno brinuti o svojoj djeci jer su škole bile zatvorene.

Tako je udio zajednički provedenih obiteljskih obroka sa 56% 2018. skočio na 63% 2020. godine. Uz sve probleme uzrokovane učenjem na daljinu, ovi su pozitivni podaci zaista umirujući!

Priču donosi Clarisse Portevin. Cijeli članak možete pronaći ovdje.

 Photo by Picsea on Unsplash

The US Census Bureau found that parents have shared more weekly meals with children and read to them more often during the pandemic. American families mostly spent this extra together during the first lockdown, in spring and summer 2020. Many parents had to work from home and take care of their kids at the same time since schools were closed.

Thus, the proportion of shared meals in the family went from 56% in 2018 to 63% in 2020. With all the problems due to remote learning, this new data is a bit reassuring!

Story by Clarisse Portevin. The original article is available here.

Photo by Jimmy Dean on Unsplash

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sufinancirano sredstvima Europske unije.