Do nedjelje, 15. svibnja 2022. godine otvorene su prijave za Star Film Fest te One Take Film Festival.

STAR FILM FEST:

Organizator Star Film Festa, Kinoklub Sisak poziva sve mlade autore kratkometražnih filmova iz cijelog svijeta da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u ovogodišnjem devetom izdanju Star Film Festa!

Filmovi se mogu prijaviti u kategorijama igranog, dokumentarnog, eksperimentalnog, industrijskog i animiranog filma. Mogu se prijaviti filmovi producirani tijekom protekle dvije godine (1. 1. 2020.). Prijavljeni filmovi ne smiju biti duži od 25:00 minuta. Na festival svoje filmove mogu prijaviti osobe koje imaju najmanje 18 godina i koje nisu starije od 35 godina (u trenutku godine proizvodnje filma).

Prijaviti se možete preko online servisa FilmFreeway ili Festhome. Poveznice na online servise dostupne su na internetskoj stranici festivala, a na istom se mjestu nalaze i Pravila za prijavu filma.

Star Film Fest posvećen je filmovima mladih autora diljem svijeta te već 8 godina zaredom mladim, talentiranim filmašima pruža priliku da njihovi uradci dođu na projekcijsko platno te omogućava afirmaciju polaznicima Akademije dramskih umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti, ali i bilo kojoj mladoj osobi koja se želi baviti filmom van akademskih okvira.

SFF će se održati od 1. do 3. rujna 2022. godine pod sisačkim zvjezdanim nebom, a osim filmskih projekcija i natjecateljskog programa održat će se i izložbe, filmske radionice, koncerti te rasprave o aktualnim tematikama. Žiri dodjeljuje ukupno 12 nagrada među kojima je i novčana nagrada koja će se dodijeliti jednom od pobjedničkih filmova kao poticaj za daljnje stvaranje.

Izvor: Studentski.hr

ONE TAKE FILM FESTIVAL:

One Take Film Festival, međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru, poziva sve zainteresirane autore i autorice da prijave filmove za nadolazeće 12. izdanje festivala koje će se održati u Zagrebu od 21. do 23. listopada 2022. godine.

Svaki autor može prijaviti samo jedan film, a pravo sudjelovanja imaju isključivo filmovi nastali poslije 1. siječnja 2021. godine. Prijavnica se nalazi na poveznici, a festivalski pravilnik možete pročitati ovdje.

U službenoj konkurenciji One Take Film Festivala prikazuju se isključivo filmovi snimljeni u jednom kadru. Trajanje filma nije ograničeno. Na festivalu mogu sudjelovati igrani, dokumentarni i eksperimentalni filmovi te glazbeni i reklamni spotovi. Filmove za selekciju treba slati kao videodatoteku (mp4, mov, avi, wmv) na jedan od dva načina: fizički medij (DVD-Data, USB-Drive, SD-Card, itd.) zajedno s ispunjenom i vlastoručno potpisanom prijavnicom poslati na adresu ONE TAKE FILM FESTIVAL, Trg žrtava fašizma 14, 10000 Zagreb ili postaviti na online servis po izboru (npr. Wetransfer, Dropbox ili Copy) te poslati link za preuzimanje s odgovarajućom ispunjenom i digitalno potpisanom prijavnicom u PDF-u na submissions@onatakefilmfestival.com.

Uz selekcijsku kopiju i ispunjenu prijavnicu autori moraju poslati (poštom ili na e-mail) životopis redatelja s kompletnom filmografijom, sinopsis i dvije fotografije iz filma.

U slučaju nepotpunih prijava prijavljeni film selekcijska komisija neće razmatrati. Svi prijavljeni filmovi moraju imati engleske podnaslove ili engleske dijaloške liste.

Izvor: studentski.hr