Škola budućnosti je projekt kojeg zajedničkim snagama provode Stemi, Infobip i A1 Hrvatska, uz podršku tvrtke MicroblinkCilj projekta bio je i ostao učiniti Hrvatski školski sustav svjetskim predvodnikom, koji najmodernija znanja iz industrije donosi u okviru školskog programa umjetne inteligencije za osnovne i srednje škole.

Uvođenjem novih znanja kao što su: Umjetna Inteligencija, Internet of Things, crowdfunding, izgradnja tehnoloških tvrtki, itd., kroz projekt Škola budućnosti, planira se popularizirati obrazovanje u Hrvatskoj. Svake godine, sve do 2025., partneri projekta uvodit će najrelevantnija znanja iz industrije 4.0. u školski sustav, s ciljem pretvaranja učionica u inovacijske laboratorije.

Zainteresirane škole mogu se prijaviti za sudjelovanje u drugom izdanju projekta Škola budućnosti na internetskoj stranici zaključno s 18. prosincem 2021. godine. Škola će krenuti s radom u siječnju iduće godine, nakon školskih praznika. Projekt su uz projektne partnere podržali još tvrtke Microblink, AVL, Croatia osiguranje, Bosch, Školska knjiga, Span, Atos i Microsoft. Zahvaljujući podršci navedenih kompanija, projekt Škola budućnosti implementirat će se u više od 100 škola diljem Hrvatske i tako obuhvatiti više od 2000 učenika. Završetak projekta očekuje se u lipnju 2022.

Više informacija potražite na službenim stranicama projekta.