Već jedanaest godina tražimo stabla s najzanimljivijim pričama. Glasanje traje od 1. do 28. veljače 2021. godine na poveznici. Prilikom glasanja uvijek odaberite dva stabla. Glasovi zadnjeg tjedna (od 22. do 28. veljače) su tajni, što znači da broj glasova preliminiranog glasovanja neće biti dostupan na internetskoj stranici.

Rezultati će biti objavljeni na Ceremoniji dodjele nagrada 17. ožujka, gdje će biti nagrađeni pobjednici.

Natjecanje za Europsko stablo godine nastalo je 2011. godine. Inspirirano je popularnim natjecanjem za Stablo godine koje je dugi niz godina organizirala Češka zaklada za zaštitu okoliša (Nadace Partnerství). Europsko natjecanje je finale sastavljeno od pobjednika u nacionalnim natjecanjima.

Svake godine online glasanje za Europsko stablo godine organizira Udruga partnerstva za zaštitu okoliša (Environmental Partnership Association) čiji je član i Češka zaklada za zaštitu okoliša (Nadace Partnerství).

Prvo europsko glasanje organizirano je 2011. godine. Otada je broj zemalja koje su sudjelovale u natjecanju porastao sa 5 na 16. Trenutačno pomažemo uspostaviti natjecanje u zemljama izvan Europe.

Ove godine možete birati između 14 stabala iz cijel Europe, a među finalistima se našla i jedna ladonja iz Hrvatske, točnije iz Medulina. Njenu priču pročitajte na poveznici.

Photo by niko photos on Unsplash