U organizaciji Javne ustanove Pula Film Festival, od 23. do 28. ožujka 2021. godine, održat će se šesto izdanje popularnog programa za djecu „Pulica u kaputu“. Program donosi pet kratkometražnih i pet dugometražnih, većinom animiranih filmova, a na rasporedu se nalaze  još i dvije obiteljske pustolovine te jedan dokumentarni film.

Cjelokupni program održat će se online, potpuno je besplatan i omogućen za praćenje na razini cijele Hrvatske. Poveznice za pristup filmovima svakodnevno će se objavljivati u 9 sati ujutro i biti dostupne 48 sati. Svi su filmovi podnaslovljeni, a naslovi na rasporedu od utorka do četvrtka imaju i opciju  uključivanja praćenog čitanja podnaslova.

Dodatak programu je i besplatna radionica „Crta – crtež – strip“ koja će se održati putem zoom aplikacije, od 24. do 28. ožujka, od 17:00 do 19:00 sati, pod vodstvom pulskog ilustratora Vibora Juhasa. Radionica, na kojoj će polaznici usvojiti osnove izrade stripa, namijenjena je uzrasti od 8 do 14 godina. Maksimalan broj polaznika je 15, a upute za prijavu nalaze se ovdje i zaprimaju se do popunjenja kapaciteta.

Popis filmova koji će se prikazivati možete pronaći na službenim stranicama Kina Valli.