Za najnovije izdanje Groznice subotnje večeri napravila sam domaću zadaću pogledavši dugo iščekivani film “Male žene”. Je li mi se svidio? Zaista jest, ali zaista. Ne znam što mi je bilo bolje – sama dramaturgija tj. priča, kostimi, likovi ili glumice i glumci koji su ih portretirali. O čemu je film i zašto ga pogledati pročitajte u nastavku.

Ovaj film sniman na temelju istoimenog romana iz 1898. godine koji prati živote sestara March i njihove majke Marme dok je njihov otac otišao boriti se u američkom Građanskom ratu. Pratimo njihove avanture, strasti, talente i ljubavi. Priča je ovo o četiri mlade emancipirane žene koje se bore za vlastiti životni put. Svaka sestra ima neki talent i vrlinu – od sviranja klavira, slikanja, dobrote pa do pisanja romana. Posebno mi se svidio prikaz žene 19. stoljeća. Žene su prikazane kao snažne, neovisne jedinke kojima udaja nije glavni cilj, barem ne svakoj od njih, a uz to muškarci im nisu ni glavna tema u međusobnom razgovoru kao što često zna biti slučaj. Svaka sestra pokušava naći svoje mjesto pod suncem pritom uživajući u životu do same srži. Upravo je ovo jedan od najvećih razloga zašto mi se film dopao .

Spoilat vam više neću ništa. Radnja je napeta, posebno na ljubavnim planovima sestara. Ima smijeha, ima suza, ima sreće, a ima i tuge. Sve što bi jedan kvalitetan film trebao imati. Zbog ovog filma se zaista isplati otići u kino, vjerujte mi.

Anja M.