Jučer, s prvim danima mjeseca listopada započela je još jedna Time to move kampanja.

To je kampanja pokrenuta od strane Eurodeska, besplatnog info-servisa Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade, s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja.

Kampanja je zapravo skup događanja za mlade koji se organizira tijekom cijelog mjeseca listopada. Svi zainteresirani će se moći upoznati sa stotinama mogućnosti za odlazak u inozemstvo i sudjelovanje u međunarodnim projektima, istraživanje Europe ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost. Sve aktivnosti provode Eurodeskovi stručnjaci (multiplikatori) koji su uvijek spremni razgovarati s tobom i pomoći ti da pronađeš najprikladniji projekt za svoje potrebe. Volontiranje u stranoj zemlji na nekoliko mjeseci? Semestar u inozemstvu? Pokrivamo sve. 🙂

Na službenoj stranici kampanje možete naći mapu sa svim ucrtanim aktivnostima koje će biti organizirane za vrijeme kampanje na području cijele Europe. Provjerite mapu, pronađite sebi najbližeg multiplikatora i uključite se u neku o zanimljivih aktivnosti.

U Labinu je tvoj najbliži Eurodesk multiplikator udruga za mlade Alfa Albona, u Puli je to udruga ZUM. U Rijeci se informiraj kod Regionalnog info centra za mlade UMKI, a ako nisi iz ovog područja, ostale multiplikatore pronađi na web stranici kampanje.

I ove je godine dostupan natječaj za dizajn majice Time to move. Ako imaš barem 13 i ne više od 30 godina, dizajniraj majicu koja najbolje pokazuje duh kampanje Time to Move i osvoji putovanje vlakom po Europi! Ostale nagrade su i Spotify Premium subscription ili  Fjällräven ruksak! Natječaj potraži ovdje.