Rapisan je “More riječi” – Međunarodni natječaj za kratke priče 2018!

Zaklada Anna Lindh i Europski institut Mediterana pozivaju mlade od 18 do 30 godina iz 43 zemlje euro-mediteranske zemlje da se pridruže natjecanju.
U svojoj 11. godini, pod motom “Memorija i identitet: preispitivanje kulturne baštine”, natječaj daje priliku mladima da govore o svojim vlastitim iskustvima i emocijama u odnosu na kulturnu baštinu.

Ovom inicijativom već 11 godina potiču se odnosi suradnje unutar euro-mediteranskog civilnoga društva, također, otvara se prostor za raspravu s građanima kojom se sustavno potiče aktivno sudjelovanje društva u međusobnom osviješćavanju društvenih problema te razmjeni iskustava.Priče moraju biti izvorne, od najviše 2.500 riječi i mogu se pisati na bilo kojem od službenih jezika zemalja sudionica.

Autori 15 najboljih kratkih priča bit će pozvani da prisustvuju 19.rujna ceremoniji dodjele nagrada u Barceloni i da sudjeluju u različitim kulturnim aktivnostima koje će se održati od 19. do 21. rujna 2018. godine.

Samo će jedna priča po autoru biti prihvaćena.

Odabrane priče bit će objavljene u knjizi u digitalnom obliku s tekstovima na izvornom jeziku i njihovim odgovarajućim engleskim prijevodom.

Rokovi: 20. travnja 2018. (za nacionalnu selekciju); 1. lipnja 2018. godine (za međunarodnu selekciju).

Više saznajte ovdje.