Cyberbullying je veliki problem u današnjem svijetu, a posebno pogađa djecu i mlade ljude. Ako želiš biti bolje educiran o problemu nasilja i govora mržnje preko interneta, imaš priliku otići u Kopenhagen i sudjelovati u projektu #YouthAgainstCyberbullying.

Edukacije u glavnom danskom gradu održat će se od 10. do 15. ožujka 2020. godine. Po njihovu završetku pet odabranih mladih osoba diljem Hrvatske održat će radionice za djecu i mlade te svojim kreativnim idejama pomoći u stvaranju sadržaja za online platformu, aplikaciju i brošuru protiv cyberbullyinga. Prve takve radionice zakazane su za travanj 2020. godine, a u travnju 2021. godine u planu su nacionalne konferencije u Zagrebu, Rijeci i Osijeku. Uz podršku stručnjaka, također će ih voditi mladi koji su se educirali u Danskoj.

Kako se prijaviti? Do 10. veljače 2020. godine pošalji motivacijsko pismo u kojem ćeš obrazložiti zbog čega baš ti zaslužuješ otputovati u Kopenhagen na mail adresu: petra.madjercic@solidarna.hr. Uvjet je da imaš između 18 i 25 godina.

Nositelj je Erasmus+ projekta #YouthAgainstCyberbullying danski Forum for International Cooperation, dok je Zaklada SOLIDARNA partnerska organizacija u Hrvatskoj.

Izvor: studentski.hr.

Photo by Nahel Abdul Hadi on Unsplash