Udruga za mlade Alfa Albona nudi novu priliku za dugoročno volontiranje u Slovačkoj.

U razdoblju od 01. listopada 2019. do 31. kolovoza 2020. jedan kandidat iz Hrvatske ima priliku odraditi dugoročnu volontersku službu u centru za djecu i mlade u mjestu Stara Lubovna u Slovačkoj.

Centar organizira aktivnosti za djecu i mlade u dobi između 6 i 26 godina u područjima kulture, sporta, okoliša, društvenih nauka i turizma. Sveukupno djeluju kroz 35 klubova i interesnih grupa sa raznim sastancima, okupljanjima neformalnih grupa i organiziranjem brojnih tematskih aktivnosti.

Dužnosti volontera bit će pomaganje u svakodnevnim obavezama centra: priprema aktivnosti u području plesa, glazbe i slikanja; organizacija i realizacija internacionalnog jedrenja na rijeci Poprad, ljetnih kampova, internacionalne razmjene, potpora pri tečajevima jezika, računalnih kompetencija, plivačkom klubu…

CVC je osnovan davne 1968. godine, a od 1992. bavi se i internacinalnim projektima. Do sada su ugostili dvoje volontera iz Amerike putem programa Peace Corps te 11 volontera putem EVS programa. Putem ovog projekta CVC ugošćuje sveukupno tri volontera.

Svi zainteresirani mogu se javiti na info@cvc.sk.

Više o ovom projektu pronađite u info packu.

Sve ostale informacije o centru pronađite na web stranici.

Photo by ray sangga kusuma on Unsplash