Visualia Festival kulturna je manifestacija i redovni dio cjelogodišnjega kulturnog programa zajednice koji je osmislila i koji provodi udruga Sonitus.  Festival se održava u Puli.
Festival je svoju tradiciju započeo 2013. godina kao održivo prezentiranje modernih radova na području audiovizualne umjetnosti kojima je cilj izbrisati granice između povijesnih i modernih dostignuća te prikazati rezultate takve fuzije kroz drugačije okvire koji će posjetiteljima pružiti nezaboravne doživljaje, emocije i nova iskustva.

Ove će se godine festival održati od 21.do 23.rujna, a kako bi i ove godine sve proteklo u redu, organizatori traže volontere.

Potrebno je 30-tak volontera na pozicijama: INFORMATOR i ASISTENT UMJETNIKU.

INFORMATOR:
Opis posla koji volonter/ka radi:
– dijeli programske knjižice
– prilazi ljudima koji prolaze njegovom lokacijom i informira ih o festivalskom programu
– odgovara posjetiteljima festivala na upite vezane uz festival
– pomaže posjetiteljima iz drugih zemalja u jezičnom i zemljopisnom snalaženju
– brine o info punktu
– kontaktira koordinatora volontera ukoliko ostane bez programskih knjižica

ASISTENT UMJETNIKU:
Opis posla koji volonter/ka radi:
– pomaže umjetniku kako bi se uspješno izveo svjetlosni performans (LED Drummers – bubnjari) ili interaktivne svjetlosne instalacije (ukupno 10 instalacija)
– brine da posjetitelj ispravno postupa sa instalacijom kako nebi došlo do oštećenja umjetničkog rada
– upućuje posjetitelja na daljnje festivalske lokacije, tj. pomaže u snalaženju na festivalskoj mapi koja se nalazi u programskoj knjižici

Volontira se 3 dana u večernjim satima. Sve informacije možete naći na ovom linku koji je ujedno i prijavnica za volontiranje.