Ananda Gaorii Ashram, Farm and Learning Center (Vig, Danska) udaljen je sat vremena vožnje od Kopenhagena, a usmjeren je na duhovnost, održivost i zajednicu. Organizira radionice joge, meditacije, zdravlja, organskog uzgoja, alternativnih ekonomskih modela te uzgaja organsko povrće i drži organsku pekaru. Dobrodošli su volonteri/ke koji/e zanima joga i meditacija, a poslovi će uključivati učenje i prakticiranje meditacije i joge, vrtlarenje, obnovu, kuhanje, čišćenje, organizaciju događaja, PR na društvenim mrežama, pomoć gostima i volonterima…

Projekt će započeti u veljači 2018. i trajat će do prosinca 2018. Više o projektu možeš saznati ovdje.

Udruga koja šalje hrvatske sudionike je udruga Pariter iz Rijeke.

Zainteresirani volonteri/ke trebali bi poslati svoj životopis zajedno sa motivacijskim pismom na gaoriiconnections@gmail.com najkasnije do 10.9.2017. Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter (udrugapariter@gmail.com) staviti u CC.

EVS- Europska volonterska služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladim osobama u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci). Sudjelovanje je besplatno, a mladima je pokriven trošak puta, smještaja (i režija), zdravstvenog osiguranja, a dobivaju i novac za hranu te džeparac. Ukoliko su zainteresirani, mladima je omogućen i tečaj učenja jezika.

izvor: http://www.pariter.hr/?p=4291