Želite li sudjelovati u European Youth event-u koji će se održati 1. i 2.lipnja u Strasbourgu, dovoljno je samo da objaviš fotku na svom Instagram računu!

European Youth Event (ili hrvatski Europski događaj mladih) pokrenut je od strane Europskog parlamenta u 2014. godini, a cilj mu je poticanje aktivnog građanstva među mladim Europljanima. Ove se godine održava 1. i 2.lipnja u Strasbourgu.

Europski je parlament raspisao fotografski natječaj koji se odnosi na sve koji žive u jednoj od država članica Europske unije, imaju preko 18 godina te u potpunosti posjeduju fotografiju koju prilažu u natječaju.

Sudjelovati možete tako da odaberete jednu od pet tema ovogodišnjeg EYE-a i ilustrirate ju fotografijom. Teme su:

  • #YoungOld
  • #RichPoor
  • #ApartTogether
  • #SafeDangerous
  • #LocalGloba

Moguće je priložiti neograničen broj fotografija u svakoj kategoriji. Svoju fotografiju podijelite s oznakom #EYE2018 i oznakom kategorije te tagirajte @europeanparliament@ep_eye. Natječaj traje do 22. travnja 2018.

Pet sretnih dobitnika bit će pozvano u Strasbourg. U svakoj će kategoriji biti izabran jedan dobitnik, a tijekom natječaja Instagram profil Europskog parlamenta dijelit će najbolje fotografije. Dobitnici će biti izabrani prema najvećem broju lajkova. Izbor najboljih uradaka bit će izložen zajedno s pobjedničkim fotografijama tijekom EYE događanja u Parlamentu.