Za stjecanje državne stipendije moći će se prijaviti svi koji imaju status redovnog studenta i hrvatskog državljana, u što se ubrajaju i studenti s prebivalištem izvan RH. No broj stipendija za njih ograničava se na 5% od ukupne kvote dodijeljenih stipendija, a postotak stipendija za brucoše iznosi 30%.

Državna stipendija i ove je godine podijeljena u tri kategorije: u D-1 kategoriju ubrajaju se studenti djeca poginulih te vojnih i civilnih invalida, kategoriji E pripadaju studenti slabijeg socioekonomskog statusa, a u kategoriju P ulaze studenti s invaliditetom i studenti pod skrbništvom.

Za stipendiju se mogu prijaviti brucoši i stariji studenti koji su u prošloj akademskoj godini ostvarili najmanje 45 ECTS-a. Uvjete za prijavu ne ispunjavaju studenti koji su promijenili studij, kao ni oni koji su u prošloj godini upisali mirovanje.

Prijave će se odvijati elektroničkim putem, a rang-lista bit će objavljena najkasnije dva mjeseca od završetka natječaja i bit će obznanjena na web-stranicama. Iznos državne stipendije i dalje ostaje 1200 kn mjesečno.