Kuća ljudskih prava Zagreb, uz podršku Vijeća Europe, organizira Trening za trenere u području edukacije o ljudskim pravima, koji će se održati u Zagrebu od 04.-07. listopada 2017. godine. Trening se održava u cilju prenošenja znanja i vještina u poučavanju o ljudskim pravima. Kroz praktični dio treninga sudionici će biti upoznati s metodama i alatima za provođenje formalnih i neformalnih programa obrazovanja za ljudska prava, te će steći uvid u primjere dobre prakse i mogućnosti korištenja priručnika za obrazovanje za ljudska prava Kompas i Bookmarks. Trening je namijenjen mladima koji provode ili imaju namjeru provoditi edukacije u području ljudskih prava – nastavnicima/cama, učiteljima/icama, studentima/icama, predstavnicima/icama organizacija civilnog društva, osobama koje rade s mladima i za mlade.

Tijekom četverodnevnog treninga, kroz predavanja i praktične radionice obradit će se teme diskriminacije i jednakosti, medijske pismenosti, slobode govora i govora mržnje, rodne ravnopravnosti, aktivnog građanstva i participacije. Po završetku treninga, svaki od sudionika dobit će na korištenje priručnike za provedbu edukacija i daljnju mentorsku podršku pri osmišljavanju i provođenju vlastitih edukacija.

Troškove smještaja, prijevoza i prehrane pokriva organizator. Prijave se zaprimaju putem OBRASCA, do 24. rujna 2017. godine. Svi/e prijavljeni/e će biti obaviješteni/e o ishodu prijave do 25. rujna 2017.

Detaljan program i satnicu bit će objavljena uskoro na mrežnim stranicama Kuće ljudskih prava. 

Izvor