Trening za mlade “Ambassadors 4 youth” okupit će 25 polaznika iz Slovenije, Hrvatske, Litve, Latvije i Turske za petodnevni tečaj o sudjelovanju mladih i razvoju politike na lokalnoj razini te ojačati ulogu predstavnika mladih u Sloveniji od 23.-27. rujna 2018.

Projekt će okupiti različite ciljne skupine: općinske stručnjake za mlade, osobe koje rade s mladima, predstavnike mladih s ciljem osiguravanja bolje međusektorske suradnje i stvaranja skupiea za podršku vršnjaka na lokalnoj razini kako bi se postigao veći utjecaj na lokalne politike usmjerene mladima. Traži se 5 sudionika iz Slovenije, 5 iz Hrvatske, 5 iz Litve, 5 iz Latvije te 5 iz Turske.

Ovim projektom se nastoji:
-pružiti mladima i nevladinim organizacijama vještine i znanja kako bi aktivno sudjelovali u procesima donošenja odluka na nacionalnoj i lokalnoj razini
– povećati znanje / razumijevanje nevladinih organizacija mladih u odnosu na nacionalne / europske zakone i politike u području mladih
– pokretati zagovaračke akcije koje lokalne organizacije NVO-a provode i vode
– povećati svijest javnosti o relevantnim pitanjima mladih, osobito u pogledu sudjelovanja mladih
– povećati komunikaciju između javnih tijela i nevladinih organizacija mladih s obzirom na relevantne politike mladih.

Projekt će podupirati učenike u stjecanju kompetencija na zagovaranju, demokraciji, sudjelovanju, komunikaciji koja će ih podržati u promicanju promjena na osobnoj, lokalnoj i regionalnoj razini.

Prijave se zaprimaju putem Google obrasca, a više informacija o treningu možete saznati OVDJE.

Smještaj, hrana i put su pokriveni od strane organizatora – Inštitut za mladinsko politiko.

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash