Humanitarna organizacija Marijini obroci Hrvatska, koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osigurava obroke na mjestu obrazovanja, organizira humanitarni Virtualni tjedan od 25. do 31. svibnja 2020. godine. U tom će periodu svaki dan organizirati razne aktivnosti na društvenim mrežama, a zadnjeg dana i utrku u koju se mogu uključiti svi koji mogu i žele.

Utrka je zamišljena na način da svaka osoba koja se prijavi uplaćuje kotizaciju od 55 kuna koja je dovoljna za nahraniti jedno dijete 5 mjeseci svakodnevnim školskim obrokom, a svaki prijavljeni si odabere gdje će otrčati svojih 5 kilometara. Svaki trkač koji se odluči prijaviti na utrku na svoj će e-mail primiti personalizirani startni broj dva dana prije utrke. Trkači mogu isprintati startni broj i slikati se ili snimiti tijekom utrke kako bi sa svima podijelili atmosferu trčanja u svom gradu. Utrka će trajati cijelu nedjelju, a najbolji trkači moći će podijeliti svoj rezultat iz raznih sportskih aplikacija na Facebooku Marijinih obroka i biti nagrađeni.

Ostale aktivnosti uključuju kuhanje i čitanje knjige uz poznate osobe s hrvatske scene, dječje radionice crtanja, glazbeni kutak…

Detaljnije pročitajte na Facebook stranici Marijinih obroka ili na Facebook event-u.

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash