Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva drugu godinu zaredom kreće sa posebnim programom edukacija vezan za razvoj lokalnih zajednica. U kontekstu razvoja lokalnih zajednica misli se na uključivanje i umrežavanje različitih dionika, predstavnika formalnih i neformalnih grupa građana, udruga, institucija, ustanova, jedinica lokalne i regionalne samouprave a po pitanju osmišljavanja i provedbe različitih društvenih sadržaja i društvenih programa koji će doprinijeti boljem životu u lokalnoj zajednici.

Idealni sudionici Akademije su ljudi koji svjesno žive svoje mjesto, svoju društvenu i prirodnu okolinu, vrednuju život u svojoj zajednici, svjesni su mogućnosti koje postoje i žele nešto učiniti. Akademija razvoja lokalne zajednice osmišljena je na način da educira ljude kako bi kroz stečena znanja i vještine, posebno osobne i društvene vještine, u svojoj lokalnoj zajednici pokrenuli promjene.

Edukacija će se održati 14. i 15. ožujka 2020. godine u Puli nakon čega će se program nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. Program Akademije je usmjeren na poboljšanje osobnih, poslovnih i društvenih vještina sudionika.

Svim sudionicima pokriveni su troškovi prijevoza, smještaja i hrane!

Prijave se vrše putem online prijavnice, a otvorene su do 23. veljače 2020. godine.

Detaljnije o programu pronađite na službenim stranicama Zaklade.

Izvor slike: Zaklada Istra