Kako se boriti protiv globalne nezaposlenosti mladih, odnosno kako stvoriti smisleni posao za 10.000 mladih u idućem desetljeću? Društvena mreža za traženje posla, platforma za evaluaciju znanja i vještina, poticanje ruralnog razvoja, pripravništvo prema potrebama poslodavaca, easy-access platforma za freelancing, digitalna platforma za sitne poslove prema trenutnoj potražnji, digitalno recikliranje otpada, platforma za povezivanje mladih s tvrtkama ili razvoj dostavne mreže bez zagađenja okoliša – sve su to ideje kojima bi se studenti borili protiv navedene problematike.

Upravo je nezaposlenost mladih bila tema ovogodišnjeg globalnoga studentskog natjecanja HULT Prize 2019, čiji je nacionalni finalni pitch održan 17. prosinca 2018. godine na Veleučilištu VERN’. U njegovu se sklopu deset studentskih timova nadmetalo svojim idejama i projektima za plasman u regionalno finale.

Najboljom idejom koja izravno može doprinijeti dugoročnom smanjenju nezaposlenosti mladih proglašena je ona studentskog tima Absolute Knowledge,koji je osmislio internetsku platformu pod nazivom IntraTwine, a riječ je o platformi koja mladima olakšava snalaženje na tržištu rada.

Pobjeda im donosi put na regionalno finale globalnoga studentskog natjecanja HULT Prize 2019. u regiju prema vlastitom izboru (London, San Francisco, Boston, Dubai, Šangaj, Tokyo, Madrid, Pariz, Rio de Janeiro, Mexico City ili neki od 15 drugih gradova), u kojem će se boriti za ulazak u veliko finale u New Yorku i glavnu nagradu od milijun dolara za realizaciju svoje ideje.

Detaljnije pročitajte na poveznici.