The Lewis Center for the Arts, u suradnji s odjelima Sveučilišta Princeton, otvorio je natječaj za stipendiju za umjetnike čija su dostignuća prepoznata kao izuzetno obećavajuća. Kandidati na koje se stipendija odnosi trebaju biti skladatelji, dirigenti, glazbenici, koreografi, filmski stvaraoci, vizualni umjetnici, pjesnici, romanopisci, dramski pisci, dizajneri, redatelji i izvedbeni umjetnici koji su tek na početku razvoja vlastite karijere i koji vide benefite koje bi dobili tijekom dviju godina stipendiranja.

Stipendija iznosi 81 000 USD godišnje, a moguće se prijaviti maksimalno dvaput za vrijeme studiranja. Stipendija se dodjeljuje za 2 akademske godine.

Uz prijavu morate poslati životopis te esej od 500 riječi o tome kako biste iskoristili ove 2 godina studiranja za nastavak svoje profesionalne karijere. Osim toga, trebaju vam i tri preporuke, kao i primjer vašeg portfolija.

Krajnji rok za prijavu je 18rujna 2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na sljedećoj poveznici. Prijaviti se možete ovdje.

Izvor: Studentski.hr

Photo by Edgar Chaparro on Unsplash