STIFF je prvi hrvatski međunarodni filmski festival posvećen isključivo studentskim filmovima. Osnovan je od strane Studentskog kulturnog cenra Rijeka i organiziran je u suradnji s Filmaktivom.

S  vrha festivala je jačanje studentske filmske i video industrije dopuštajući uvid u rad drugih kolega filmskih studenata, potičući razvoj novih ideja i uspostavljanje međunarodne suradnje na području medijske produkcije. Glavni cilj STIFF-a je prezentirati najbolje od produkcije studentskog filma iz cijelog svijeta i pomoći im da dobiju svoju publiku. Nastoji educirati publiku o kvaliteti rada novih filmaša. Festival će se održati u Rijeci u listopadu 2018. godine.

Budući da je festival neprofitan i oslanja se ponajviše na javna sredstva, svi filmski projekti i događaji su besplatni – stoga nasplaćuju jedino ​​simboličku naknadu za podnošenje filmova kako bi poboljšali kvalitetu festivala i nastavili sa održavanjem. Svake godine STIFF ima temu, a ove godine želimo prikazati kreativne filmove koji govore o snovima- Veliki snovi, mali snovi, noćne more i maštarije, snovi o promjeni, snovi ljubavi, snovi za bolji život, zemlju, svijet …

Pozivaju na prijavu i kratkih eksperimentalnih filmova koje možete besplatno podnijeti tijekom early bird roka za podnošenje u kategoriju KRATKOTRAŽNOG FILMA. Ti će filmovi biti dio programa koji biraju studenti koji su prošle godine prošli kroz program obuke STIFF Film Circle.

Želiti li prijaviti svoj film?

Više informacija za prijavu pronađi ovdje.