Danas, 24. siječnja 2020. godine, je posebno rođendansko izdanje Groznice subotnje večeri u kojoj slavimo ročkas jednom i jedinom: Neil Diamondu!

Ovaj je američki pjevač, gitarist i skladatelj već od svojih mladih dana pokazao veliki glazbeni talent, a dok je pohađao gimnaziju, zajedno s divom Barbrom Streisand pjevao je u školskom zboru.

Nakon školovanja Neil radi u firmi The Brill Building na Broadwayu. Upravo tamo Diamond ostvaruje svoj prvi uspjeh s pjesmom I’m a Believer, inače obradom istoimenog hita sastava The Monkees. Zanimljivo je istaknuti i da se Neil Diamond pokušao probiti na glazbenoj sceni imenom Eice Chary. Međutim, to nije bila dobra kombinacije pa u budućnost koristi svoje pravo ime.

  1. godine izdao je album I’m Glad You’re Here With Me Tonight koji je sadržavao pjesmu You Don’t Give Me Flowers koja je jedna od njegovih najpoznatijih pjesama. Bogata karijera i stvaralaštvo još jednom je urodilo plodom 2000. godine kada mu Songwriters Hall of Fame dodjeljuje nagradu The Sammy Kahn Lifetime Achievement Award. Zavidan uspjeh postiže i 2008. godine s albumom Home Before Dark kada se Diamond napokon, po prvi put, penje na prvo mjesto ljestvice albuma u Americi. Kao šlag na torti, tri godine poslije izabran je kao jedan od brojnih glazbenika u poznatom Rock and Roll Hall of Fame.

Za kraj nema se što nadodati, nego još jednom čestitati rođendan ovom glazbenom geniju!

Anja M.