Društvena mreža za ljubitelje prirode iNaturalist pokrenula je nedavno aplikaciju Seek. Aplikacija bi se najlakše mogla objasniti kao Shazam za otkrivanje flore i faune sa vaših fotografija pomoću tehnologije raspoznavanja slike.

Bez obzira istražujete li prostranstvo prirode ili vlastitog dvorišta, aplikacija potiče znatiželjne avanturiste da uče o prirodi oko sebe. Zabavno je i edukativno i za djecu i za starije, a korisnici mogu zaraditi badgeve otkrivajući i učeći o novim vrstama koje fotografiraju.

Seek uspoređuje fotografirano sa već postojećim podatacima prikupljenih od strane iNaturalista, i to sve u kombinaciji s umjetnom inteligencijom i tehnologijama neuronske mreže. Nakon preuzimanja aplikacije korisnici dobivaju popise često zabilježenih insekata, ptica, životinja biljaka i životinja na njihovom području. Kada se prenese nova fotografija, umjetna inteligencija analizira fotografiju kako bi pronašla podudaranje i dodaje ga u rastuću zbirku korisnika opsrkbljivajući ga sa informacijama s Wikipedije. Aplikacija trenutno prepoznaje 30.000 vrsta i nastavit će se poboljšavati uz daljnju upotrebu.

Aplikaciju pod nazivom Seek potražite u Apple storeu ili iNaturalist u Google store-u!

Izvor