Započelo je treće izdanje natjecanja u znanju europskog filma. Deset sretnika osvaja put na 72. izdanje filmskog festivala u Cannesu gdje će moći iz prve ruke saznati sve o europskoj kinematografiji. Također će imati priliku vidjeti poznate ličnosti iz europskog, ali i svjetskog filma te prošetati crvenim tepihom baš poput njih.

Sve što je potrebno kako bi se došlo do nagrade jest odgovoriti na 18 pitanja vezanih uz europski film. Pitanja se mogu pronaći na službenim stranicama Kreativne Europe. U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi stanovnici Europske unije kao i stanovnici čije zemlje sudjeluju u projektu (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Gruzija, Moldavija, Ukrajina, Tunis).

Natjecanje traje do 19. ožujka 2019. godine kada je i ujedno zadnji dan za riješiti kviz. Za svaki točan odgovor dobiva se jedan bod dok se dodatni bodovi mogu zaraditi ako se zaprati Facebook i Twitter stranica Kreativne Europe. Pobjednici se biraju početkom travnja.

Natjecanje je organizirano u suradnji s Europskom komisijom u sklopu Kreativne Europe. Cilj je promocija i popularizacija europskog filma među mlađim generacijama. Kreativna Europa program je Europske unije koji traje sedam godina; sve do 2020. godine.

Više o ovoj temi pronađite na linku.

Photo by Jeremy Yap on Unsplash