Miris blagdana, pokloni umotani u ukrasni papir, šarene lampice koje titraju u noći…

A vani sniježi…“

Ovo je knjiga za sve vas koji baš poput mene počinjete slušati božićne pjesme već sredinom listopada, jedva čekate božićne reklame na televiziji i već početkom prosinca uvjeravate ukućane kako je vrijeme za okititi bor. Ali sada vam baš nitko neće zamjeriti ako čitate ovu knjigu.  Najljepše doba nam kuca na vrata. Božićne pjesme već su se počele vrtjeti na svim radio postajama, u trgovačkim lancima sve je prepuno božićnih ukrasa, a na vama je samo da se ušuškate na fotelju, pokrijte dekom,  u pozadini pustite Let it snow i uzmete u ruke ovu knjigu. I za čas ćete biti tamo. U prosincu, lampice će treperiti, a Božić, samo što nije. A tko zna, možda ćete doživjeti i romansu.

Ovo je knjiga, koja sve ljubitelje zime i Božića, privuče samom svojom naslovnicom. Knjigu su napisali, uz planetarno popularnog Johna Greena, Maureen Jonhson, te Lauren Myracle. Ova tri autora za mlade udružili su snage i napisali tri naizgled nepovezane priče čija se radnja događa u jednom malom gradiću za vrijeme Božića. Naravno, sve tri priče su na vrlo zanimljiv način povezane, što ih čini još boljima. Kada se u svaku priču upetlja i ljubav, čarolija Božića može započeti. Ovo je prekrasna knjiga o ljubavi, prijateljstvu, o značaju blagdana i obitelji.

Možda se najljepše ljubavne priče događaju upravo kada morate odraditi ranu smjenu na poslu ili kada sa neznancem hodate kroz mećavu. Možda doživite romansu kada se sa najboljim prijateljima probijate autom kroz snijeg. Božić nam uvijek sprema prekrasna iznenađenja. Tko zna, možda baš nekome od vas ovaj Božić pokloni ljubavnu priču.

Dina S.