“Oko 71 posto Zemljine površine pokriveno je vodom, dok se u oceanima nalazi 96,5 posto svih voda. Više od tri milijarde ljudi uvelike koriste morske resurse te su ovisini o morskoj i obalnoj bioraznolikosti za svoj život. Ljudske aktivnosti utječu na klimu i vrijeme, čak i kvalitetu zraka koji udišemo, te su danas oceani suočeni sa značajnim problemima i jako su pogođeni aktivnostima kao što su ribolov, obalni razvoj, onečišćenje s brodova, plastično zagađenje itd.”

Udruga Argonauta želi ovim projektom potaknuti 40 mladih u dobi od 18 do 25 godina  iz Hrvatske, Srbije, Portugala, Italije, Armenije, Gruzije, Latvije i Moldavije da zajedno sa svojim voditeljima budu aktivni u pronalaženju rješenja po pitanju problema mora i voda. Cilj je da nauče važnost mora, vode i okoliša, te da razviju međusobnu toleranciju i poštivanje jer more i rijeke ne prepoznaju granice i vrlo često samo međunarodna suradnja može dovesti do spašavanja onoga što nam je priroda dala.
Zanimljive kreativne i neformalne radionice zasnovane na konceptu učenja kroz rad i provodit će se od 7. do 16. rujna 2018. godine na Murteru. Sudionici će dobiti priliku da se na zanimljiv način upoznaju s prirodom, okolišem i važnosti brige o našem planetu.

Ukratko:

Razmjena mladih “YOUTH 4 C”
Tko? (4 hrvatskih sudionika, 18 – 25 godina)
Gdje? Murter, Hrvatska
Kad? 7 – 16 rujna
Deadline za prijavu: 20.srpnja!
Hrana i smještaj su osigurani, putni troškovi osigurani do iznosa od 20 eura!

Više informacija o projektu pronađi ovdje.

Želiš se prijaviti? Ispuni ovaj formular!