U želji da potakne razvoj digitalne pismenosti hrvatskih likovnih umjetnika, kao i inovativne načine prezentiranja likovne umjetnosti na internetu, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb odlučilo je pokrenuti Natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove likovnih umjetnika iz Hrvatske. Na natječaj se mogu prijaviti i umjetnici izvan Hrvatske koji su svoje web stranice izradili služeći se hrvatskim ili srodnim jezicima.

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2019. godine i namijenjen je likovnim umjetnicima i umjetnicama svih generacija koje na internetu imaju postavljene svoje web stranice ili blogove koje su sami izradili te na njima predstavili svoja likovna djela. U obzir dolaze slikari, kipari, slikari-grafičari, ilustratori, kao i strip-crtači, s napomenom da će prednost na natječaju imati profesionalni likovni umjetnici, kojima je njihova umjetnička aktivnost glavno zanimanje.

Po završetku natječaja, odabrani umjetnici i njihove web stranice bit će predstavljene na portalu Zagrebački likovni umjetnici i na portalu mojzagreb.info, uz kratku recenziju uredništva portala ”Zagrebački likovni umjetnici”.

Više informacija pronađite na poveznici.

Photo by rawpixel on Unsplash