“Uhvati film” jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 16. godinu uspješno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizira se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banjoj Luci pod vodstvom Humanitarne organizacije Partner; a od ove godine premijerno i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja ART 365 iz Podgorice.

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitetu i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom odnosno engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem Interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film/ove obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dvije fotografije iz filma i dijalog listu u srt formatu. Sve detaljne informacije možete pronaći ovdje  ili u direktnom kontaktu sa organizatorima na e-mail uhvatifilm@gmail.com .

Natječaj je otvoren do 1.lipnja!

Više informacije pronađite ovdje.