Udruga Mediteranski kiparski simpozij pokrenula je popratne sadržaje u Parku skulptura Dubrova te je za mjesec rujan pripremila radionicu mozaika namijenjenu studentima likovnih škola i mladim umjetnicima, u svrhu usavršavanja likovnih tehnika.

Radionica će se održavati na otvorenom, u dvorištu Stancije Dubrova, od 9. do 13. rujna 2019. godine.

Radionicu će voditi akademski slikar Zdravko Milić, redoviti profesor na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, gdje predaje na kolegijima slikarstvo i mozaik, član udruge Mediteranski kiparski simpozij.

Na radionici sudjeluju nadarene studentice i mlade umjetnice
Marina Rajšić
Alison Ivašić
Mia Knežević

Udruga Mediteranski kiparski simpozij poziva sve zainteresirane da im se pridruže u prekrasnom ambijentu Stancije Dubrova, gdje će svakim danom u vremenu od 10 do 14 sati moći pratiti proces nastajanja mozaika te upoznati mlade umjetnice i voditelja radionice.

Nakon završetka radionice, u crkvici Sv. Stjepana u Starom gradu Labinu bit će priređena izložba nastalih radova.


Biografija voditelja:

Zdravko Milić rođen je 1953. godine u Labinu. Srednju Školu primijenjenih umjetnosti, odjel grafike, završio je u Splitu 1973. Diplomirao je slikarstvo na Accademia di Belle Arti u Veneciji, 1977. godine u klasi prof. Carmela Zottija. Stručno je usavršavao mozaik na École Nationale Supérieure des Beaux-Arts u Parizu u klasi prof. Ricarda Licate (1988.). Od 1978. do 2006. godine djeluje kao samostalni umjetnik. Član je HDLU Rijeka i HDLU Zagreb. Zaposlen je u zvanju redovitog profesora te predaje na kolegijima Slikarstvo i Mozaik na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Intenzivno izlaže od početka 70-ih godina. Izlagao je na 96 samostalnih te sudjelovao na preko 600 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudionik je velikog broja međunarodnih slikarskih i kiparskih simpozija, a za svoj je rad dobio 65 nagrada i priznanja. Njegova djela nalaze se u mnogim značajnim privatnim i javnim zbirkama.

Radionica je realizirana uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Udruga MKS korisnik je „Institucionalne podrške za rast i stabilizaciju udruge“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Sponzori:
Obrt “Formarmo”, Vinogradi San Martino d.o.o., Restoran “Bukaleta”

Više o ovoj temi pronađite na Facebooku.

Izvor slike i teksta: Udruga MKS.