“Culture Hub Croatia” – Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu i Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci pozivaju zainteresirane osobe iz Hrvatske na sudjelovanje u međunarodnoj radionici “Inovativna interpretacija industrijske baštine” koja će se održati od 16. – 29. rujna ove godine.

Radionica će okupiti grupu od deset volontera iz čitave Europe. Organizira se u suradnji s European Heritage Volunteers iz Njemačke, u sklopu integriranog programa „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj radionice je izrada prijedloga za inovativnu interpretaciju broda „Galeb“ i Palače Šećerane u sklopu bivšeg industrijskog bloka Rikard Benčić koji će nakon obnove postati dio Muzeja Grada Rijeke. Stručno mentorstvo, smještaj, hrana, izleti i certifikat o sudjelovanju su osigurani za sve volontere. Ukoliko ste student ili ste već specijalizirani za rad u jednom od područja relevantnih za ovaj projekt (arhitektura, urbanizam, kulturni menadžment, povijest umjetnosti, turizam i sl.), a posebno vas zanima industrijska baština te imate želju biti dio međunarodnog motiviranog tima i pridonijeti uspješnoj realizaciji projekta, pošaljite vaš životopis na info@culturehubcroatia.hr s naznakom „Radionica Rijeka“ najkasnije do 25. svibnja.

Više informacija o projektu ovdje.