U subotu, 5. listopada 2019. godine, u Labinu će se održati Jadranska konvencija radija u zajednici.

Vraćamo se na sam početak naše radio avanture KLFM-a, kada su 2013. godine u Labinu prvi puta predstavili radio u zajednici, tj. program radionica “Radio out of the box”. U ovih šest godina ipak se može reći da su se određene stvari u području medija u zajednici promijenile, a tek očekujemo i značajnije promjene i pravu legitimaciju i afirmaciju ovih medija. Zbog toga, kao popratni program turneje Radio na cesti sazvana je Jadransku konvenciju radija u zajednici, na kojoj će osim KLFM-a sudjelovati i Radio Rojc iz Pule i novopokrenuti Radio Roža iz Rijeke.

Program konvencije:

  • 7:00 Jadranska konvencija radija u zajednici (razgovor / Gradska knjižnica)
  • 19:00  Ilija Ludvig / Urar / Marinada (uživo / plato ispred Lamparne)
  • 22:00 Radio RožaRadio Rojc & KLFM Soundsystem (glazbena selekcija / Rock Caffe)

Radio KLFM je projekt community radija čija je osnovna namjena biti servis zajednice. Programski je KLFM temeljno usmjeren prema sadržajima koji se bave lokalnom urbanom, pop i nezavisnom kulturom, tj. kulturom koja nije zastupljena od strane komercijalnih i ostalih mainstream medija. Radio djeluje u prostorima kluba Kocka u Domu mladih u Splitu.  Program se emitira od početka 2013. godine streaming kanalom kroz pripadno web sjedište.

Program je realiziran uz pomoć mreže udruga Clubture i uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, zaklade Kultura Nova, Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja i Grada Splita. A kao partner na projektu sudjeluje i Alfa Albona.

Više informacija pronađite na službenim stranicama KLFM-a.

Izvor slike: KLMF.