ACT grupa je pokrenula crowdfunding kampanju kojoj je cilj prikupiti dovoljno sredstava za izdavanje knjige Punk poduzetnici.

Ukratko o knjizi kažu: “U 15 godina od rupe od 12m2 s frižiderom i naslonjačem u kojem su spavali aktivisti/ce iz cijelog svijeta do konzorcija s 50-ak zaposlenih. Na koji su način punk pokret i uradi sam kultura stvorili vrijednosti koje su i danas temelj ACT Grupe. Ovo nije spomenar ili foto-album. Knjiga pisana esejističko-publicističkim stilom. Više od 200 str. s konkretnim primjerima koji će knjizi dati karakter priručnika iz kojeg možeš mnogo naučiti o razvoju organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća.”

Iz knjige nećete samo saznati kako se razvijala ACT Grupa i organizacije članice (poput Socijalne zadruge Humana Nova ili Domačeg vrta, Act konta…) već i na konkretnim primjerima naučiti o razvoju organizacija civilnog društva, društvenopoduzetničkih pothvata, aktiviranju i djelovanju u lokalnoj zajednici, uspješnim zagovaračkim modelima.

Autor knjige je Robert Posavec koji je marljivo radio proteklih mjeseci na istraživanju (nesređenog) arhivskog gradiva i dokumentacije, razgovarao s brojim akterima (sadašnjim i bivšim zaposlenicima/ama, volonterima/kama, partnerima i suradnicima, korisnicima/ama, donatorima i donosiocima odluka…) i još nekoliko mjeseci mu je potrebno da sve sintetizira u štivo koje će se čitati i proučavati sa zanimanjem. Nakon toga slijedi prijelom, dizajn i tisak, distribucija… Plan je da se knjiga završi i objavi do travnja 2018. godine.

Cijeli projekt košta oko 110.000 kuna, a knjiga će biti tiskana na recikliranom papiru, imati tvrdi uvez, naslovnicu u boji i više od 200 stranica teksta. Iz vlastitih izvora osigurali su gotovo polovicu iznosa, a da bi zatvorili financijsku konstrukciju potrebno im je još oko 60.000 kuna, za dizajn i tisak. I tu im je potrebna vaša pomoć!

Video o Punk poduzetnicima možete pogledati ovdje, a crowdfunding kampanju pronađite na ovom linku.