Od proljeća 2018. godine kolegij Psychology and the Good Life na američkom sveučilištu Yale izaziva oduševljenje među studentima. Pokrenula ga je profesorica psihologije Laurie Santos. Njegova je glavna tema SREĆA, a cilj mu je povezati teorijska znanja iz psihologije sa stvarnim situacijama u kojima se ljudi nalaze i u kojima mogu primijeniti znanja iz pozitivne psihologije.

Kolegij je postao toliko poznat da ga je slušao svaki četvrti student Yalea. Upravo zbog velikog uspjeha i pohvala od studenata, profesorica Santos ga je u suradnji sa Sveučilištem ponudila kao besplatan online tečaj pod nazivom The Science of Well-Being. Dostupan je na platformi Coursera.

Ondje ističu kako će polaznici tečaja naučiti kako biti sretniji i kako razviti produktivne navike. Profesorica Santos otkrit će polaznicima zablude vezane uz pojam sreće, zašto imamo loša očekivanja, kako ih prevladati, što nas uistinu čini sretnima i kako naučeno primijeniti u praksi.

Trajanje tečaja procjenjuje se na 19 sati, a preporučuje se rad od pet sati tjedno, dok si raspored i rokove svaki polaznik prilagođava prema vlastitim potrebama. Osim na engleskom jeziku, tečaj možete pratiti i na španjolskom. Idealno je ovo vrijeme upravo za učenje i rad na sebi te pristup sadržajima koji prije nisu bili svima dostupni.

Izvor: studentski.hr

Photo by Artem Beliaikin on Unsplash