Iako nam se Mjesec hrvatske knjige čini poprilično daleko (obilježava se od 15. listopada do 15. studenog svake godine), pripreme su već počele.

Naime, ovogodišnja je tema manifestacije posvećena planetu Zemlji s motom Razlistaj se! Događaj je pod pokroviteljstvom KGZ-a i Grada Zagreba te se trenutno u sklopu njega provodi natječaj za vizualno rješenje plakata, korica programske knjižice, pozivnice, bookmarkera i vizualnih materijala za mrežne i društvene stranice manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2020.

Cilj promotivnog materijala jest upozoriti na važnost knjige i čitanja, a manifestaciju prate i tiskani materijali. Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane fizičke i pravne osobe s prebivalištem u Hrvatskoj s originalnim grafičkim rješenjem i najviše 3 rada. Više o izgledu i formatu materijala možete pronaći na poveznici.

Prva nagrada iznosi 4.000,00 kn, druga 2.000,00 kn, a treća 1.000,00 kn, no sudionici moraju biti suglasni da ih se spominje, citira i promovira, jednako kao i sadržaje koje su prijavili na natječaj te da su moguće minimalne izmjene dizajna uz dogovor s njima.

Natječaj je otvoren do 12. srpnja 2020. godine!

Svečano otvaranje manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2020. bit će 15. listopada u Ivanić Gradu.

Photo by Debby Hudson on Unsplash