Projekt X se sastoji od različitih radionica na kojima se možete upoznati s raznovrsnim kreativnim sadržajima i korisnim vještinama. Kroz mentorski rad, radionice će završiti u formi koja se može prikazati na umjetničkom festivalu, a polaznici će usvojiti znanja koja su nužna za organizaciju takvog festivala.

Na radionicama će se baviti raznim temama i područjima, od zvuka (radionice Akustika prostora Snimanje zvuka), videa i fotografije (radionice Video dokumentacijaVideo mapping Foto dokumentacija), preko dizajna (radionice Dizajnom protiv dizajnaSpekulativni dizajn Dizajn interakcija), crteža i grafike (radionice Bilježenje crtežom i Sitotisak), do izvedbene umjetnosti (radionice Performans, Temelji kazališne dramaturgije Hepening) i hakiranja (radionice Stereoskopija, Elektronski građanski neposluh Arduino i MAX MSP).

Radionice su namijenjene mladima od 15 – 25 godina. Drugim riječima, prijaviti se mogu svi koji u trenutku prijave imaju između 15 godina i 1 dan do 24 godine i 364 dana starosti.

Sve informacije, ali i prijavni obrazac možete pronaći na linku.