STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva studente filma i debitantske autore da prijave svoje radove na sedmo izdanje festivala. Rok za slanje prijava produžen je do 15. lipnja 2020. godine.

Za natjecateljski program STIFF-a mogu se prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2017. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove, a otvorena je i posebna kategorija posvećena zvuku.

Svoje filmove (na engleskom jeziku ili s engleskim prijevodom) možete prijaviti putem Film Freeway platforme.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima.

Iako je Festival otvoren po pitanju tematike, ove se godine ipak posebna pažnja pridaje zvuku. Tako je stvoren poseban program “Zvučne okupacije” koji će kroz inovativan audiovizualni sadržaj alterirati ulogu zvuka, postaviti zvuk ravnopravno, ako ne i u dominantan položaj u odnosu na sliku. U ovoj kategoriji mogu se prijaviti filmovi koji kroz kreativno oblikovanje zvuka ili glazbe grade filmski narativ, kreirajući pritom snažno audiovizualno iskustvo.

Festival će se održati od 25. do 29. studenog 2020. godine u Rijeci.

Više o ovoj temi pronađite na službenim stranicama STIFF-a.

Photo by Mason Kimbarovsky on Unsplash