Mreža mladih Hrvatske, Udruga općina i Udruga gradova pozivaju zainteresirane mlade osobe, predstavnike lokalnih udruga mladih i/ili za mlade, savjeta mladih i/ili neformalnih inicijativa mladih te predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave(profesionalno osoblje zaposleno u jedinicama lokalne samouprave, ali i političke predstavnike angažirane u upravljačkim tijelima tih jedinica) da se prijave na besplatni seminar ”Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici”. Seminar se održava u općini Viškovo i namijenjen je osobama iz Primorsko-goranske, Istarske, Karlovačke i Ličko-senjske županije. Seminar se organizira u sklopu projekta strukturiranog dijaloga ”Lokalne priče: strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene” koji se financira iz programa Erasmus +.

Strukturirani dijalog je proces u kojem se tijela javne vlasti savjetuju s mladim ljudima o određenim, njima bitnim temama poput primjerice stanovanja, obrazovanja i radničkih prava. Nastao je u Europi Lokalne priče: Strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene s namjerom da osigura da preporuke i mišljenja mladih ljudi nađu svoje mjesto u politikama za mlade. Cilj je poboljšati kvalitetu njihova života i unaprijediti položaj mladih u nekom području.

Seminar traje jedan dan i odvijat će se 14. svibnja 2018. u Domu hrvatskih branitelja, Vozišče 3, Viškovo. Troškove hrane i putne troškove javnoga prijevoza pokrivaju organizatori. Za pomoć oko smještaja sudionici se mogu obratiti organizatoru. Organizatori ne isplaćuju dnevnice za sudjelovanje na seminaru. Detaljne informacije o nadoknadi putnih troškova i programu sudionici će dobiti par dana prije održavanja seminara.

Prijavnicu možete pronaći ovdje, a prijavite se čim prije jer seminar je sve bliže!

Više informacija pronađite u pozivu.

Izvor fotografije: https://www.youtube.com/watch?v=uRUmYqPQ5EU