Biennale hrvatske mlade fotografije je projekt studenata povijesti umjetnosti u Zadru, a cilj mu je afirmirati mlade fotografe, pružiti im iskustvo izlaganja u muzejsko – galerijskim ustanovama te dati sudionicima priliku da steknu iskustvo u praksi.

Ovogodišnji, četvrti po redu Biennale ima temu Refleksija.

Umjetnost je refleksija vremena i društva u kojem živimo. Teme koje najčešće propitkuje su refleksija kulture, politike, ekonomije, trendova, masovnih medija i raznih ideologija na društvo. Tema može podrazumjevati refleksiju istog tog društva na pojedinca, te se u konačnici odnositi na autorefleksiju. Sama fotografija, kao posrednik između onoga koji je ispred i onoga što je iza objektiva, uvijek je svojevrsna refleksija trenutka. U formalnom smislu refleksija se može odnositi i na estetske motive vezane uz odraze.

Prijaviti se mogu i amateri i profesionalni fotografi starosti od 18 do 30 godina.

Žiri sastavljen od stručnjaka i profesionalaca, vodeći se isključivo kvalitetom i visinom umjetničke vrijednosti, izabrat će najbolje od pristiglih fotografija, koje će u finalu projekta biti izložene u izložbenom prostoru Kapetanove kule u Zadru od 5.10.do 15.10.2018.

Svoje radove možete poslati na e-mail adresu : natjecajbhmf2018@gmail.com, a više o temi i pravilima sudjelovanja možete pročitati na službenoj stranici.

Photo by Cherry Laithang on Unsplash