Portal Glas otoka po šesti put, organizira fotonatječaj pod nazivom “Volim to plavo more”.

Veliki značaj fotografiji pridaje portal Glas otoka od prvoga dana svoga postojanja. Ona je sjajan način prezentacije priče nekog otoka, stoga kroz godinu organiziraju fotonatječaje kako bi povezali stanovništvo otoka i tako kreirali jednu zajedničku sliku otočne Hrvatske.

Pobjednički radovi sa svakog natječaja krasit će godišnji kalendar za 2021. godinu, a sudionici će dobiti i prigodne zahvalnice i oni najbolji priznanja. Također će se krajem godine glasovima čitatelja birati najbolja od najboljih. Kako biste se i vi pronašli među njima, a možda i pobijedili na nekom od natječaja, dovoljno je pratiti nas na Facebook stranici “Glas otoka” i prijaviti fotografiju putem adrese e-pošte glasotoka@gmail.com. Dozvoljeno je prijaviti jednu do dvije fotografije, a sudjelovati mogu svi – profesionalci i amateri koristeći profi fotoaparat, mobitel ili dron.

S obzirom kako se nalazimo u drugoj polovini ljetne turističke sezone, sada je najbolja prilika da u fokusu bude naše lijepo plavo more pa je natječaj nazvan “Volim to plavo more”. Koliko vi volite more pokažite u svojim radovima. Pri odabiru motiva koristite se minimalizmom (nekada je malo zapravo puno) i pravilom trećine. Neka more predvladava u slici. Dakle, prolazi sve što ima veze s morem, od plovila do kupača ili podvodnog svijeta. Također jedna od boljih opcija je uslikati refleksiju ili možda mirno more u zalasku.

Svakako budite maštoviti i kreativni te svoje radove šaljite zaključno s 1. rujna 2020. godine.

Ukoliko želite saznati više o ovoj temi ili se inspirirati fotografijama posjetite službene stranice Portala.

Photo by Dan Gold on Unsplash