Udruga Metamedij u suradnji s Odsjekom za vizualne komunikacije Umjetničke akademije u Splitu organizira radionicu spekulativne dizajnerske prakse pod nazivom ‘’The Otherness Toolkit’’. Radionica će se održati od 10. do 15. kolovoza 2020. godine u udruzi Metamedij, u Društvenom centru Rojc u Puli, pod vodstvom Luisa Rodila-Fernándeza, uz asistenciju studenata Sjoerda Mol (NL), Katrijn Westland (NL) i Deborah Mora (IT) sa Sveučilišta ArtEZ.

Tema radionice je spekulacija o percepcijama i reprezentacijama tijela. Radionica će se održati tijekom 22. izdanja Media Mediterranea festivala.

Spekulativni dizajn obično se usredotočuje na ideje koje dolaze iz područja znanosti, a primijenjena tehnologija bavi se projiciranjem sociotehničkih trendova, razvojem budućih scenarija i uloge proizvoda u kontekstu novog korištenja.

Cilj radionice je okupiti mlade studente, stručnjake i umjetnike iz polja dizajna, novih medija, IT-ja, sociologije, biologije itd., od 18 do 35 godina. Program radionice uključuje predavanje, interaktivne zadatke, vizualne prezentacije i grupni rad, usmjeren na proces praktičnog sustvaranja (engl. co-creation).

Važno je napomenuti da se radionica odvija na engleskome jeziku.

Na kraju radionice polaznici će imati priliku javno predstaviti radove i moguće scenarije na Media Mediterranea 22 festivalu. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a polaznicima će biti osiguran smještaj za vrijeme trajanja radionice. Troškove puta i hrane polaznici snose sami. Tijekom radionice bit će osigurana osvježenja za polaznike.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti online prijavni obrazac.

Krajnji datum za prijave je 31. srpanj 2020. Broj sudionika je ograničen. Svi prijavljeni kandidati bit će obaviješteni o selekciji do 3. kolovoza 2020. godine.

Više informacija potražite na službenim stranicama Metamedija.