Na Sveučilištu u Splitu, kao i u još 18 gradova diljem Europe te u Kanadi i Meksiku, od 9. do 11. listopada 2020. godine održat će se Ocean Hackathon. Riječ je o 48-satnom natjecanju tijekom kojeg timovi imaju jedinstvenu priliku za razvoj inovativnih ideja koristeći digitalne podatke vezane uz more i obalno područje.

Izazov može biti ideja ili potreba bilo kojeg korisnika mora i obalnog područja. Također, izazov može biti i projekt koji je već u razvoju, a za koji su vam potrebne nove ekspertize i znanja koja sami ne posjedujete. Izazov se u Ocean Hackhatonu® temelji na korištenju dostupnih digitalnih podataka.

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 30. lipnja 2020. godine ispunjavanjem obrasca na poveznici. Pobjednici iz svakog od uključenih gradova sudjelovat će u finalnom natjecanju koje je planirano u Brestu krajem godine.

Sudjelovati mogu sve fizičke i pravne osobe (tvrtke, znanstveno-istraživačke organizacije, visokoobrazovne institucije, udruge, studenti…) koje imaju ideju ili problem vrijedan rješavanja, a koji je sadržajno blizak temama mora i obalnog područja. Cilj je natjecanja, ističu, razvoj novih proizvoda i usluga, testiranje inovativnog koncepta i dijeljenje znanja o morima i oceanima.

Više informacija pronađite na poveznici.