Kriza prozrokovana koronavirusom potaknula je organizaciju hackathona pod nazivom VersusVirus.

Namijenjen je razmjeni i brzom razvoju ideja za hitno potrebna rješenja, kao i za izgradnju otpornosti nakon pandemije i obnavljanje gospodarstva i zajednice, a teme na koje sudionici mogu ponuditi rješenja su: odgovor na pandemiju koronavirusa, okoliš i klima, edukacija, zdravlje, mediji i zabava, ekonomija i gospodarstvo te umjetnost i kreativnost.

Hackathon kreće 17. travnja 2020. godine prijavom sudionika, podjelom u timove i razradom ideja. Tijekom iduća dva dana, 18. i 19. travnja, timovi će razrađivati ideje uz vodstvo mentora. U nedjelju navečer predstavljat će svoje završno rješenje u pitch formatu pred žirijem koji će na koncu proglasiti pobjednike. Pobjednike očekuje mentorska podrška i u daljnjem razvoju ideja.

VersusVirus odvijat će se preko online alata kao što su Slack i Zoom. 

Prijave se zaprimaju na službenoj stranici do 17. travnja 2020. godine do 12:00 sati.

Organizatori hackathona su: Impact Hub Zagreb, Tehnološki Park Varaždin, Zelena energetska zadruga, Terra Hub, EIT Climate KIC, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Lean Startup Croatia, Riječka razvojna agencija Porin, Ivy Digital, Mohacho, Enfinita.

Izvor: studentski.hr

Photo by Alex Kotliarskyi on Unsplash