Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) pokreće 11. izdanje događanja “Tvoja Europa, tvoje mišljenje” pod naslovom “Naša klima, naša budućnost”, koje će se održati u Bruxellesu od 19. do 20. ožujka 2020. godine.

U sklopu događanja “Tvoja Europa, tvoje mišljenje” (YEYS) 33 škole (iz 28 država članica EU-a i pet država kandidatkinja za pristup EU-u) pozivaju se da u Bruxellesu sudjeluju u raspravi o jednoj od aktualnih tema koje se tiču mladih. Nakon što škole pošalju zahtjev, ždrijebom će se odabrati sudionici koji će provesti tri dana u Bruxellesu – troje učenika predzadnjih razreda u pratnji jednog nastavnika.

EGSO snosi troškove putovanja, smještaja i obroka posluženih tijekom događanja.

Učenici iz raznih zemalja Europe moć će razmijeniti stavove i sastaviti rezolucije o temama povezanima s Europskom unijom. To je jedinstvena prilika da se bolje upoznaju s funkcioniranjem Unije i sudjeluju u raspravi sličnoj onima koje se vode u međunarodnom okruženju u skupštinama.

Tijekom plenarnih sjednica bit će organizirano usmeno prevođenje na engleski i francuski jezik, a pripreme u radnim skupinama odvijat će se na engleskom jeziku.

Članovi EGSO-a posjetit će izabrane škole kako bi učenike pripremili za rasprave koje će voditi u Bruxellesu. Prije tog posjeta, školama će biti poslana dokumentacija i pedagoški materijal.

Rok za prijavu je 18. studenog 2019. godine, a opći uvjeti za sudjelovanje u događanju dostupni su ovdje.

Više informacija pronađite na linku.

Izvor slike: odraz.hr