Ovogodišnji Motovun Film Festival održat će se od 23. do 27. srpnja 2019. godine. Do 15. svibnja otvoren je poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu Festivala, a iste se vrše putem platforme FilmFreeway.

Prijaviti se mogu filmovi u trajanju do dvadeset minuta koji su proizvedeni nakon 1. sijecnja 2018. godine. Filmovi moraju biti hrvatske premijere. U natjecateljskom dijelu programa festivala bit će prikazano 20 odabranih.

Dodatna motivacija za prijavu kratkih filmova je vijest da je od ove godine Motovun Film Festival partner nagrade za najbolji kratki film Europske filmske akademije, odnosno europski film iz festivalskog programa po odabiru festivalskog žirija biti jedan od 20 filmova koji ulaze u konkurenciju za „europski Oscar“, prestižnu nagradu za najbolji kratki film godine Starog kontinenta.

U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu.

Dodatne informacije o ovoj temi kao i prijavnicu za kratki film pronađite na linku.

Photo by Denise Jans on Unsplash