Rezultati projekta Modernizacija visokih učilišta putem unapređenja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima (HRMinHEI) predstavljeni su u petak, 30. studenoga 2018. godine na Sveučilištu u Rijeci. Riječ je o dvogodišnjem projektu čija je svrha potaknuti raspravu o organizacijskoj učinkovitosti visokih učilišta, načinima na koje institucije visokog obrazovanja razvijaju i prate ljudske potencijale te potiču njihovu izvrsnost.

Na konferenciji je predstavljen inovativni online alat za samovrednovanje i analizu funkcije upravljanja ljudskim potencijalima (ULJP-a). Sva visoka učilišta iz Hrvatske i iz cijele Europe alatu mogu pristupiti putem poveznice.

Projekt HRMinHEI provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje od 2016. do 2018. godine. Partneri su projekta: Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Visoko učilište Algebra te Danube University Krems iz Austrije i University of Tampere iz Finske. Sufinanciran je sredstvima iz programa Erasmus+ Europske unije, a njegova vrijednost iznosi 241 725 eura.

Detaljnije o konferenciji i o samom projektu pronađite na linku.

Photo by rawpixel on Unsplash