Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj, pozivaju na podnošenje prijava za dodjelu stipendija Vlade Narodne Republike Kine u akademskoj godini 2021./2022.

Stipendije su namijenjene hrvatskim državljanima za preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij te za stručno usavršavanje u Narodnoj Republici Kini.

Prednost će se dati kandidatima koji nisu već bili dobitnici stipendija Vlade Narodne Republike Kine te kandidatima koji imaju prihvatno pismo od sveučilišta u NR Kini.

AMPEU i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izabrat će i predložiti kineskoj strani kandidate za stipendiju, a konačnu odluku o dodjeli stipendije donosi Kinesko vijeće za dodjelu stipendija.

Troškovi putovanja odabranim stipendistima bit će također pokriveni.

Detaljne informacije o stipendijama NR Kine nalaze se na mrežnoj stranici Kineskog vijeća za dodjelu stipendija.

Prije podnošenja prijave svi kandidati moraju se registrirati on-line na mrežnoj stranici Kineskog vijeća za dodjelu stipendija.

Popis potrebne dokumentacije, kao i detaljnije informacije možete pronaći na stranicama AMPEU-a.

Za sve pojedinosti i dodatne informacije o natječaju zainteresirani kandidati mogu se obratiti na adresu elektroničke pošte: bilaterala@mobilnost.hr.

Prijava za stipendiju, s cjelokupnom dokumentacijom, podnosi se u dva primjerka na adresu:

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE
Frankopanska ulica 26, 10 000 Zagreb,
s naznakom: „Za stipendije Vlade NR Kine“.

Rok za podnošenje prijave na natječaj za stipendiju je 28. veljače 2021. godine.

Photo by Arisa Chattasa on Unsplash