Program „Učionica“ projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u suradnji s Gradom Rijeka, objavljuje dva javna poziva za sudjelovanje u kontinuiranom edukacijskom programu „Produkcija u kulturi“.

Prva edukacijska grupa namijenjena je nezaposlenim i dugotrajni nezaposlenim, ženama, osobama od 50 godina i više, nacionalnim manjinama te pripadnicima ostalih ranjivih skupina, kojima se na taj način želi omogućiti dodatno usavršavanje kako bi stekli vještine i kompetencije za tržište rada i ulazak u svijet poduzetništva. Dodatne informacije o ovoj grupi možete provjeriti ovdje.

Druga grupa namijenjena je producentima s najmanje tri godine iskustva u produkciji, neovisno o umjetničkoj disciplini i djelatnosti u kojima djeluju (glazbena, scenska, filmska…), koji će kroz ovaj program moći unaprijediti svoja znanja i vještine te će po njegovom završetku biti u mogućnosti nositi se sa snažnijim izazovima koje rad u produkciji donosi. Točan program provjerite ovdje.

Edukacija će se odvijati u prostoru RiHuba na adresi Ivana Grohovca 1/A, a kotizacija za sudjelovanje se ne plaća. Broj mjesta je ograničen, i to za prvu grupu 15 polaznika te 20 polaznika za drugu. Kvalitetu prijava će ocjenjivati tročlano Povjerenstvo iz struke.

Rok za prijavu sudionika je 19. rujan 2018. godine.

Realizacija programa za prvu grupu polaznika (nezaposlene osobe), sufinancirana je od strane Europskog socijalnog fonda – projekt LO.PA.Z PLUS: projekt Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Primorsko-goranskoj županiji.

Više informacija potraži ovdje.

Photo by John Hult on Unsplash