Organizacija Neuro_Nada u potrazi je za učenicima i studentima koji bi im se pridružili pri organizaciji 2021 Brain Bee natjecanja koji bi se od iduće godine trebao održati i u Hrvatskoj.

Ova je volonterska prilika namijenjena svima koji žele potaknuti obrazovanje sljedeće generacije neuroznanstvenika ili aplicirati svoje talente i znanje za dobar razlog.

Što je zapravo Brain Bee? Brain Bee međunarodno je natjecanje za sve srednjoškolce koje zanima STEM, posebno neuroznanost, psihologija, i medicina. Trenutno tražimo studente za pomoć u izradi pitanja za pismeni i usmeni dio natjecanja. Koristite svoje znanje kako biste pomogli napredovanju mladih neuroznanstvenika!

Natjecanje je osnovao neuroznanstvenik Dr. Norbert Myslinski 1999. godine radi promicanje interesa učenika za neuroznanost i psihologiju pružajući prilikama studentima da nauče više o ovom brzo napredujućem znanstvenom području! Krajnji cilj natjecanja Brain Bee je “to build better brains to fight brain disorders” (to jest, omogućiti edukaciju mladih znanstvenika u području neuroznanosti kako bi se unaprijedile inovacije u liječenju neuroloških i psihijatrijskih poremećaja).

Natjecanje u Hrvatskoj planirano je u ožujku 2021. godine, točnije tijekom Međunarodnog tjedna mozga koji se obilježava od 15. do 21. ožujka 2021. godine.

Detaljnije informacije potražite na službenim stranicama natjecanja, a za volontiranje u organizacijskom timu javite se na mail.

Photo by Morning Brew on Unsplash